V. Aksan Akademi'nin ilk konuk konuşmacısı Prof. Dr. Cemal Şanlı oldu.
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 20 Şubat 2020

Bu yıl beşincisi gerçekleşmekte olan Aksan Akademi'nin ilk eğitimi, 19 Şubat 2020 Çarşamba günü Aksan Hukuk Bürosu'nda yapıldı. Bu sene, Akademi'nin ilk konuk konuşmacısı Prof. Dr. Cemal Şanlı oldu. 

''Uluslararası Tahkim'' adlı sunumla tamamlanan açılış eğitiminde; tahkimin tarihçesi, uluslararası tahkimin unsurları, sözleşmelerde tahkim şartının yeri, tahkim kararlarının geçerliliği ve yatırım tahkimi gibi pek çok önemli konuya değinildi. Eğitim, Aksan Akademi öğrencilerinin sorularının ardından tamamlandı. 

Prof Dr. Cemal Şanlı Kimdir ? 

Prof. Dr. Cemal Şanlı, 1977 yılında; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Özel Hukuk Kürsüsü'ne asistan olmuştur. 1985 yılında ise ''Milletlerarası Ticari Tahkimde Esasa Uygulanacak Hukuk'' adlı tezle ''Hukuk Doktoru'' ünvanını almıştır. Uluslararası tahkime ilişkin doktora tezini, Londra Üniversitesi'ne bağlı ''Institute of Advanced Legal Studies''te  tamamlayan Prof. Dr. Cemal Şanlı, 1987 yılında yardımcı doçent, 1990 yılında doçent, 1996 yılında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde profesör olmuştur. 

Aksan Akademi, değerli eğitmenleri ve Aksan Akademi katılımcılarını; farklı eğitim başlıkları altında ağırlamaya devam edecek

Paylaş: