Bilişim ve Teknoloji Hukuku Başlıklı Konuşması ile Bedii Kaya Aksan Akademi Katılımcılarıyla Buluştu
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 28 Mayıs 2021

Aksan Akademi 2021 kapsamında gerçekleştirilen inhouse webinarların altıncı konuğu İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Bedii Kaya oldu. Kaya gerçekleştirdiği konuşmasında Bilişim ve Teknloji Hukuku’nun günümüzde kaydettiği aşamaları ve buna ilişkin bu alandaki mesleki gereklilikleri katılımcılar ile paylaştı.

“Bilişim Dünyasında Hukukçular İçin Fırsatlar” başlıklı konuşmasında Bedii Kaya; günümüzdeki hızlı dijital gelişimle birlikte hukukçuların alana dair farklı refleksler geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kaya konuşmasında ayrıca Bilişim ve Teknoloji Hukukunda Avukatlık imkanlarına da değindi.

Bedii Kaya Bilişim ve Teknoloji hukukunun yaşanan gelişmeler sonucunda hukukun tüm alanlarına yayıldığına dikkat çekerek, insanların dijital dünyadaki varlıklarının artması ile burada gerçekleştirdikleri işlemlerin hedef haline geldiğine vurgu yaptı.

Genç hukukçu adaylarına deneyimlerinden de örnekler sunan Bedii Kaya, bilişim ve teknoloji hukukunda çalışmak isteyen avukatların, çalışmak istedikleri alanların sunduğu tüm hak ve yetkileri iyi bilmesi gerektiğine dikkat çekerek; “Ancak bu şekilde çalıştığımız alanları Bilişim ve Teknoloji hukukuyla birleştirecek yorum ve kabiliyete sahip oluruz.” Şeklinde konuştu.

Paylaş: