String Ventures, Geen Biotechnology’e 1,1 Milyon Dolar Değerlemeyle Yatırım Yaptı
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 04 Kasım 2016

Yıldız Kuluçka firmalarından GEEN Biyoteknoloji, String Ventures‘dan 1,1 milyon Dolar değerlemeyle 120 bin Dolar yatırım aldı. Türkiye’nin ilk gen ve hücre mühendisliği firmalarından biri olan girişim, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermaye Desteği ile kuruldu. GEEN Biyoteknoloji, kurulduğu yıl ODTÜ Yeni Fikirler Yeni İşler Demo Day’de ve İTÜ Çekirdek Big Bang’de finalist olarak yer almıştı. Y Combinator Interview’a Türkiye’den katılan ilk biyoteknoloji girişimi olma ünvanını alan GEEN Biyoteknoloji, geçtiğimiz Mayıs’ta bir Türk Anonim Şirketi iken Delaware şirketine çevrildi.

String Ventures, küresel oyuncu olabilecek girişimleri Silikon Vadisi’ne taşımak ve global bir şirket olmasına öncülük etmek için yatırım ve mentorluk desteği sağlayan, San Francisco ve İstanbul’da faaliyetlerini yürüten bir yatırım fonudur.

Kaynak: http://webrazzi.com/2016/09/28/11-milyon-dolar-degerlemeyle-yatirim-alan-geen-biyoteknoloji-programlanabilir-hucreler-gelistiriyor/

Aksan Hukuk Bürosu Girişim Sermayesi Yatırımları Departmanı, Türkiye ve bölgede faaliyet gösteren yerli ve yabancı girişim sermayesi fonlarına ve önde gelen girişimcilere yatırım süreçlerinde ihtiyaç duyabilecekleri her türlü hukuk danışmanlığı hizmetlerini sağlamaktadır. Bu çalışma alanı ile ilgili daha fazla bilgi almak için http://aksan.av.tr/tr/areasofpractice/detail/19 ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş: