İşletmelerin Sürdürülebilirlik Koşusu
Yazan: Aksan Hukuk Bürosu | 13 Ekim 2023

 Aksan Hukuk Bürosu'nun yönetici ortağı Oktay Şener’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte ilk oturum “Raporların Ötesinde: Toplumsal Etki ve Değer Yaratma” üzerineydi.

İlk oturumda moderatörümüz Gamze Telli, uzun yıllardır pazarlama ve marka iletişimi alanındaki çalışmalarına ek olarak United Nations projelerinde de yer alan Nişantaşı Üniversitesi Pazarlama İletişimi Okulu direktörü Prof. Dr. Gresi Sanje ve özellikle yeşil ve dijital dönüşüm alanında kurumlara öncülük eden Digitopia Sürdürülebilirlik Lideri Nilufer Aktaş ile bir araya geldi. Oturum sürdürülebilirlik kavramının tanımlanmasıyla başladı ve ekonomik, sosyal ve çevresel olarak 3 farklı perspektif ele alındı. Sürdürülebilirliğin iş modeline yansımalarına genel bakışın ardından özellikle finans alanındaki gelişmeler ve inovasyonlardan bahsedildi. Marka iletişimindeki başarılı vakalar ile devam eden oturum, raporlamanın ötesinde dönüşümü ölçebilmek için Digitopia’nın başlattığı 6 boyuttan oluşan endeks hakkındaki detaylar ile tamamlandı. 

 
İkinci oturum “Yeşil ve Sosyal Finansmanın Geleceği” Zeynep Tıraşın Aksan moderatörlüğünde çevre ve karbon piyasası odağında uzun yıllardır çalışmalar yapan Prof. Dr. Ayşe Uyduranoglu ve yaklaşık 25 yıldır Türkiye piyasasında da aktif olarak bulunan ve yönetim, yatırım ve finans kategorilerinde birçok hizmet veren Amicorp Group bünyesindeki Dr. Remko Van Ekelen ile gerçekleşti. Sürdürülebilir kredi tanımı ile başlayan oturumda işletmelerin sürdürülebilir finansa yönelme nedenlerinden hem Türkiye hem de global perspektiften ele alındı. Dünya genelinde yaşanan değişim ile riskin tanımlanma sorunu ile devam eden konuşmada Avrupa Yeşil Mutabakat ile yaşanabilecek sonuçlara da değinilerek Türkiye’nin dünya sıralamasındaki konumu ve gelecekte bu alanda olabilecek öngörüler paylaşıldı. Finans ve yatırım alanında “green bond” kavramının nasıl ilerlediği ve bu alandaki ilginç vakaların da paylaşılmasıyla oturum sona erdi. 
 
Etkinliğe katılım gösteren başta konuşmacılarımız olmak üzere herkese teşekkür ederiz.

Paylaş: